Location:
Ir-Yamim Netanya
Client : The Israel association of community centers
Design Phase : 2004
completion date :

The site is located on a magnificent sand dune bordering a nature reserve overlooking the sea.
The view of the sea and the nature reserve dictated the unique angle at which the building was placed in relationship to the landscape.
An urban square was planned at the front of the building, connecting the building’s main entrance with the main road at the edge of the plot.

The movement inside the building progresses along an “internal street”, where the various activities take place. The “street” lies parallel to the scenery line and opens onto it from the moment the visitor enters the building and along his way.

In front of the back façade of the building, which overlooks the vista, there is a promenade that opens up to an open amphitheater spread out over the downward slope, reminding us of the Roman amphitheater in the neighboring city of Caesarea.

The building and the site development will be constructed of regionally quarried yellow sandstone incorporating white washed plaster, giving the building and the site its special appearance and feeling. A stone that can be found in all ancient coast cities in Israel, including Jaffa, Acre and Caesarea.




© COPYRIGHT 2000 NILI PORTUGALI ALL RIGHTS RESERVED. FOR TECHNICAL SUPPORT ONLY PLEASE CLICK HERE