Location: 2 Dvora Hanevia St. Tel-Aviv
completion date :2017
Publications about

A unique approach to the design of "apartment building".

This residential project built on a plot that apparently dictated a design of a common apartment building. The approach adopted here was that a home is much beyond shelter.

The walk from the public street to the private apartment was not via an alienated lobby but through an open semi-private street designed at the center of the plot.

The walk from the street to the apartment is via a sequence of transition areas that open onto each other and bring the residents home gradually.

From the semi-private street an entrance private garden leads to each of the garden flats. The trees and flowers planted in the gardens adorn the internal street.

Private entrance balconies are leading each to the upper floor apartments.

The pattern of gradual transition from the public street to the apartment by spaces that connect and separate them is repeated as well inside the apartment. An entrance hall leads gradually from the main entrance door to the living areas.

The use of whitewashed white plaster for the exterior together with construction details made of sand stone - a stone originates at the coastal region, was the language that was naturally chosen for a project in Tel-Aviv - a city that is located in the coastal region of the country.

 

© COPYRIGHT 2000 NILI PORTUGALI ALL RIGHTS RESERVED. FOR TECHNICAL SUPPORT ONLY PLEASE CLICK HERE