Location: Golomb Street, Givatayim
Client: Givatayim Municipality
Design Phase :1991; 2003

A high-density large-scale residential neighborhood of 200 apartment units can seem threatening to the environment. Therefore, I sought a planning solution that would give the construction mass a friendly and welcoming appearance that would appeal both to the residents and the passersby.

The proposed solution was to divide the mass into two rows of apartment blocks with a park in between.
The outdoor areas were partly combined to form a semi-public park, and partly attached to the ground floor apartments as private gardens.
All the apartments have access and view to the green public area.

As the facades of the buildings form the boundary that determines the character of the public area, maximum attention was given to the very small details that eventually constituted their whole.

The project consists of a variety of apartments with only 2 apartment units sharing a lobby on each floor.
The ground floor apartments have private entrances from private gardens attached to them. The upper floors have apartments of different sizes. The top floor apartments are designed as penthouses with roof terraces overlooking the city and the sea at the far distance.

© COPYRIGHT 2000 NILI PORTUGALI ALL RIGHTS RESERVED. FOR TECHNICAL SUPPORT ONLY PLEASE CLICK HERE